Зерно і хліб
Рiк видання: 2015 Мiсце видання: Київ Видавництво: ТОВ"імідж Прінт"
Мова: Українська Обсяг: 68 с.
Є складовою частиною документа: Зерно і хліб
Складові частини документа:
- М.Поєдинок З-поміж аграріїв знайдеться чимало бажаючих чесно працювати й законно багатіти
- О.Захарова Впливові міжнародні експерти визнають, що українські вина за якістю відповідають світовим нормам
- В.Лисенко Хто, скільки і в яких обсягах виробляє у свті вітрової енергії
- М.Литвин Повітряні турбіни здатні захищати посіви від заморозків
- М.Ясаманов Усі сьогоднішні "витівки" погоди слід ув'язувати з порушенням рівноваги в кліматичній системі планети
- О.Демиденко, О.Тонха, В.Величко Про мінливість запасів органічного вуглецю та азоту за різних способів обробітку чорнозему
- Р.Лал Деградація світових ґрунтових ресурсів занадто стрімка, а відновлення їх - украй повільне
- А.Гордійчук, О.Стахів, Я.Стахів За нинішнього господарювання на торфових ґрунтах зони Західного Полісся ми щороку втрачаємо до 800 тис. тонн органічних речовин
- М.Шевчук, Т.Бортник Більшість гуматів належить до біостимуляторів природного походження
- І.Шувар За нинішніх часів посіви соняшнику аграрії ототожнюють зі своїм добробутом
- Повноцінно замінити "королеву полів" на вітчизняних ланах може лише сорго
- В.Миханько, О.Бережна,Т.Грищенко Загальну біологічну цінність білка нівелює низький вміст незамінних амінокислот
- В.Журавель, Г.Будилка Розміщення посівів гірчиці між двома полями озимої пшениці запобігає багатьом хворобам основної зернової культури
- Відстежувати утримування зерна в сховищах необхідно професійно
- В.Лихочвор Навесні ріпак розвивається швидше за інші зернові
- Т.Семак Про негативний вплив від щуплих, зелених і пересушених зерен
- К.Ведмедєва, А.Єрмаков Дрібнонасінний олійний сафлор може проізростати на будь-яких ґрунтах
- Гібриди кукурудзи з швидкою вологовіддачею - це збережені кошти під час їх сушіння
- Л.Фадеєв Збіжжя - це не мертвий сипкий матеріал, подібний до щебеню чи піску
- Л.Фадеєв У передових аграрних країнах жодна зернина не лягає в ріллю без сепарації на пневмовібростолах за щільністю
- Ю.Гоголев Відчутною буде поміч нашим аграріям від модифікованих самоскидів-зерновозів КамАЗ з українськими кузовами
- А.Бабенко Розглянемо детальніше способи фарбування і нанесення захисного покриття на висотних будівлях і спорудах
- Л.Фадаєев Очищені на ситах гексогональної форми злаки містять у сотні разів менше пліснявих грибків аніж свіжозібраний врожай
- О.Власова Американський білий метелик віднесений до небезпечних карантинних шкідників
- Н.Горбань За якими ж ознаками визначають фузаріоз пшениці
- І.Марков Якою ж очікується цьогоріч фітосанітарна ситуація на посівах озимого ріпаку
- Л.Бублик, Г.Васечко Треба повертатися обличчям до імунологічного захисту рослин
- М.Доля, Л.Бондарєва, О.Бортницький Повернемося вкотре до біолого-екологічних особливостей комірного та рисового довгоносиків
- А.Челомбітко, О.Башинська, У.Серганюк Сподвижником фітопатології був академік Страхов
- М.Круть Не давайте клопу-черепашці під час збирання озимих накопичувати необхідний жировий запас
- Урожай уберігають... комахи - добровільні санітари зернових посівів
- Ю.Ковтун, С.Харченко Ушкоджений ендосперм посівного матеріалу ярої пшениці вдвічі знижує намолоти зерна
- В.Хилевич, А.Саньков Післязбиральне дозрівання ячменю розтягується на 6-8 місяців
- О.Тарасенко, В.Оробчинський, М.Мерчалова Молотити насіннєві посіви й проводити післязбиральну обробку зерна оптимально при вологості його до 22 %
- О.Тарасенко, В.Оробчинський, М.Мерчалова На якість посівного матеріалу значною мірою впливає вологість зерна під час обмолоту та післязбиральної доробки
- Продуктовий кошик. Розрізняймо фальшивки, яких у магазинах і на ринку задосить
- В.Горовий Горохова крупа лідирує за вмістом макро- й мікроелементів
- М.Пащенко Про найбільш поширені дефекти крупів треба знати кожному споживачеві
- І.Шматченко Зерно полби характеризується майже 100-відсотковою скловидністю
- Спори сажки й ріжків поширюються доволі швидко
- В.Корж Для кого манка корисна, а для кого й досить шкідлива
- А.Бабюк Нині відомо 350 видів мікроскопічних грибків, котрі продукують маже 100 токсичних сполук
- В.Лихочвор, Т.Данилкова Сьогодні чверть планетарних запасів зерна уражено токсикогенними грибками
- В.Сергієнко Одні епіфіти - продукують вітаміни для коренів сої, а інші - виступають фітопатогенною мікрофлорою
- Г.Закладний, Л.Львова., М.Омельченко Часто пшениця і ячмінь забруднюються високотоксичними речовинами грибкового походження - мікотоксинами
- В.Скидан, М.Скидан Уже визначено, яка оптимальна доза мінеральних добрив потрібна для посівів рису
- І.Чайка Ферменти клопа-черепашки зберігають у зернині свою активність доволі довго
- М.Троїцький, Л.Дмитрієва Аграріям зони степу не завадить знати про міграцію важких металів у ланці "ґрунт-рослина"
- Р.Гутянський Бульбочки, маса рослин, площа листя та врожайність сої формуються залежно від дії сучасних ґрунтових гербіцидів
- Л.Гарбар, О.Олексюк Енергетичну поживність голозерного вівса реально підвищити до рівня кукурудзи з найвищим вмістом протеїну
- П.Смирнов, Е.Муравін Озимі зернові краще реагують на органічні добрива, ніж ярі
- Р.Дерпиш Технологія ноу-Тілл піддала сумніву здоровий глузд в оранці
- О.Даценко Пивоварний ячмінь з натурою 610 г/л вважається хорошим, а 680-700 - відмінним
- І.Гринюк В Україні на більшості орних земель реально вирощуваити технічні олійні культури для одержаного біопального
- С.Чипляка, М.Подлєсний Еспарцет самотужки забезпечує себе елементами живлення з ґрунту
- В.Семикін, І.Пигорів, І.Оксененко Вирощувати кукурудзу на зерно цілком реально без гербіцидів
- М.Загинайло, А.Лівандовський, М.Таганцова, В.Гаврилюк Звідки ж такі приємні смак, ніжність і м'якість у цукрової кукурудзи
- Л.Карнарук Вітчизняні селекціонери вивели сорт спельти, в якої обмолочується майже все зерно
- Л.Трисвятинський Найбільш складним біологічним порогом для зерна є післязбипральне дозрівання
- М.Кизатова За яких умов сушіння зберігається оптимальна термостійкість збіжжя качанистої
- Н.Наливайко Знебарвлення збіжжя в основному спричиняють різкі перепади температури й відносної вологості повітря впродовж доби
- Ю.Снєжкін, Р.Шапар, Ж.Петрова, Д.Чалаєв, В.Шаврін Сушити насіннєвий ріпак оптимально за температури 50 С конденсаційним методом
- А.Охріменко В універсальних сховищах можна якісно досушувати зерно
- В.Ясенецький, Л.Шустик, Т.Цема Хто і як виготовляє на міжнародному ринку металеві зерносховища
| Додаткові відомості щодо назви: | Науково-виробничий |
|