Теорія і практика екстрагування у фармацевтичній і харчовій промисловостях
Рiк видання: 2012 Мiсце видання: Тернопіль Видавництво: Крок
Авторський знак: Т33
Мова: Українська Обсяг: 200 с.
Шифр: 664 УДК: 664+615 ISBN: 978-617-692-033-5
Аннотацiя: | Посібник містить питання теоретичного характеру і практичних рекомендацій щодо технологічного й технічного удосконалення виробництв пов'язаних із вилученні цінних компонентів. Розглядаються особливості процесів у системах рідина-рідина та тверда фаза-рідина. Увагу приділено кінетичним розрахункам процесів, які часто зустрічаються у промисловій практиці. Наведено приклади, що ілюструють застосування розрахункових методів. Викладені сучасні методи інтенсифікації екстракційних процесів. Значна увага приділена фізико-хімічному представленню інтенсифікуючого впливу вакуумування, НВЧ, ультразвуку, гідродинамічної кавітації. Обговорюються практичні аспектам екстрагування у фармацевтичній і харчовій галузях. Висвітлені перспективні технології та обладнання для реалізації вилучення цільових компонентів із сировини. Наведено порівняльні характеристики екстракційних установок за техніко-економічними показниками.
Посібник призначений для студентів, магістрів, аспірантів, наукових співробітників і виробничників які займаються проблемами екстрагування в технологічних системах.
|
| Додаткові відомості щодо назви: | Посібник |
| Відомості про відповідальність: | Т.М.Вітенько, Л.В.Соколова, Н.М.Белей та ін. |
| Назва серії: | МОН України. ТНТУ ім. І.Пулюя. Тернопільський державний медичний ун-тет ім. І.Я.Горбачевського |
Теми документа
Примірники |
Місце збереження |
Інвентарний номер |
Номер |
Кількість |
Видано |
ЧЗ - Читальний зал |
243404 |
|
1 |
0 |
|